İSTANBUL MOBİLYA FUARI (28 OCAK-2 ŞUBAT 2014)















































Perşembe günü gittiğim İstanbul mobilya fuarından sizin için eklediğim bazı fotoğraflar sabah saat 10:00 akşam 18:00 kadar hiç ara vermeden gezdim fuarı ürünlerini beğendiğim firmalar sıralamak gerekirse 
Rendi 
aldore
Pierrecardinmobilia
Biezza furniture
Mns mobilya, özellikle görmenizi isterim
Techdesign 
Serhat mobilya
Venassa mobilya
Montel mobilya
Macitler mobilya
Enza home
Bretz 
Mobi 
İris mobilya
Woıss mobili 
Odak mobilya
Magno, klasik sevenler için vazgeçilmez
Nell mobilya 
stantlarını görmenizi tafsiye aderim.
          Mobilya modelleri olarak lake dönüş olduğunu gözlemledim, fuardaki bütün ürünlerde en az bir yerinde lake var. Gövde suntalam kapaklar mdf lake boyama olarak modellerde bombe kullanılmış, izlenimlerime göre mobilyada istikbal özellikle mobilyada ışık detayına çok girmiş Enza mobilya modelleri gayet göz alıcı, 
Mobilya modellerinde kesim olarak üst sınıfa yöneldikçe modellerde sadeleşme ( Klasik modeller hariç) alt kesime inildikçe modellerin daha karmaşık oymalar, klapalar, cns ve lazer desenlerin bir arada bulamaç gibi kullanıldığını gördüm bence bu hiç hoş bir görüntü olmuyor. Ben tasarım felsefesi olarak sadelikten yana mobilyayı fazla boğmadan ve gözü yormadan mobilyada şıklık ve estetik arayanlardanım çizdiğim medellerde de buna dikkat ediyorum. 
Mobilyada fiayat aralğı olarak en ucuz mobilya modeli 1.800 tl, en pahalısı moderin mobilya olarak 4.800 tl arasında değişmekte. bu fiyatlar suntalam veya mdflam ve lake için üst ve alt sınırlar, Ahşap ve ahşap kaplama işin içine girince fiyat  12.000 tl civarına kadar yükselmekte.

       Mobilyada teknoloji olarak fark yaratan, yeni kayar kapak mekanizması olmuş üç kapak gibi duran fakat bir biri altına saklanarak iki kapak gibi duran kapak modeli yeni gördüğüm bir kayar kapak modeliydi.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dolap teknik çizimi

Autocad raylı Dolap çizimi

Autocad Raylı dolap çizimi