Kayıtlar

Ocak, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Lotus sandelye

Resim
                                                Lotus sandelye            Lotus nilüfer yaprağından  ilham alınarak  karakterize edilmiş, lukens ayaklı farklı  renklerde ipek kadife kullanılarak farklı boyutlarda yapraklarla sırtlık oluşturulmuş sanatsal ve göz kamaştırıcı  sandalye ortaya çıkmış. Genişlik:84 cm derinlik : 83 cm Yükseklik:138

Golden Skull koltuk

Resim
                Tasarımcı,  Harold Sangouard  geometrik keskin hatlara sahip kafatası modelindeki koltuk 24 ayar altın kaplama cam elyaf ve  konstrüksiyonu çelik olan siyah kadife  sahip koltuk modeli. Fotolar :fobiz.net'ten alınmıştır.

Koltuk takımları

Resim
Koltuk takımları

Moderin ve avangart, yatak ve yemek takımları

Resim

Avangart yemek odası takımı

Resim
Avangart yemek odası takımı           Gövdesi ve kapakları siyah lake uygulanmış avangart yemek odası takımı yüzeylerde altın sarısı polyester döküm kapartma desenler, cns oyma uygulama ve kristal kulp kullanılmıştır.             Ayaklar konik şeklinde burgu çekilmiş, vitrin içinde ve konsol üst çekmecelerinde  Led ışıklandırma kullanılmıştır.      

Moderin yemek odası takımı

Resim
         Moderin yemek odası gövde ceviz suntalam kapaklar lake, kulplar şerit şeklinde ahşap+bronz         Konsolda ve vitrinde ışıklandırma ve Kapak yüzeylerinde geometrik oyma desenler kullanılarak egzotik bir hava verilmiştir.

MODERİN YATAK ODASI TAKIMI

Resim
   MODERİN YATAK ODASI TAKIMI        Çizimini yaptığım yatak odasında  ceviz ve beyaz suntalam kullanılmıştır.  Gardolap iki komidin bir şifonyer ve karyoladan oluşmaktadır. Dolap ölçüsü  220*240*70 cm olup sürgülü dolaptır, dolap kenarlarında metal  profil kullanılmıştır.        Şifonyer  4 çekmece ve bir aynalı dolaptan oluşmaktadır  şifonyer ölçüsü 120*170*50 cm              Karyola başlığı  yatay dilim  şekilli deri kaplı döşeme olarak düşünülmüştür. karyola ölçüsü 302*120*6 cm dir. Ceviz suntalam üzerine beyaz suntalam vidalanmıştır. eğimli yüzeyleride led ışıklandırma vardır.

Autocad Raylı dolap çizimi

Resim
                  Autocad de çizmiş olduğum elbise dolabının  delik ve kesim ölçüleri. kapak mekanizması ve bağlantı elemanlarını olarak hafele firmasının ürünleri kullanılmıştır. Raylı kapaklar üstten bindirme şeklindedir. Malzeme olarak Suntalam kullanılmış, kapak çerçevelerinde metal profil kullanılmıştır.

Mobilya tasarımında kullanılan malzemeler

Mobilya tasarımında kullanılan malzemeler Mdf  Ahşap Suntalam Sunta Corion kaplama (ceviz, maun meşe vb.) Parlak krom 20 mm mermer 5 mm Dumanlı veya bronz  ayna 6 mm boyalı ayna Varak ayna Kristal ayna Füme cam Cilalı pirinç Bronz Kadife  Altın kaplama pirinç Nubuk deri  Fırçalı metal Çelik kakma Siyah cam Nikel çerçeve Gümüş yaprak Altın yaldız Parlak cilalı deri Altın metal Mat deri Kaşmir  Pleksi Pleksigals Kristal Döküm için polyester Parlatılmış ve fırçalanmış alüminyum Saten döşeme Altın  ve gümüş varak uygulamaları Lake boya Mat ve parlak vernik

Mobilya tasarımında süreç

  MOBİLYA  TASARIMINDA SÜREÇ         Mobilya tasarımında süreç;  taslak  çizimi (elle karalama), ölçülü çizim (Autocad) ve modelleme (3ds max) aşamalarından oluşur. Taslak Çalışması: k arar verilen tasarım fikrinin (konsol çizimi, masa çizimi vb.) , kağıt üzerinde istediğimiz biçimsel şekli alması için tek boyutlu yada üç boyutlu kaba halinin çizilmesi. Ölçülü çizim : Modelimizin yada tasarımımızın gereken ergonomi ölçüler ve   kullanılacak materialide   göz önünde bulundurarak  üretim aşamasına hazır hale getirilme sürecidir. Modelleme : Tasarımı yapılan modelin üç boyutlu görselinin oluşturularak son halinin oluşturulması aşamasıdır. Bu aşamanın kabulünden sonra üretime geçilebilir.

Tasarımda: Farklılaştırma, Konumlandırma ve marka

TASARIMDA; FARKLILAŞTIRMA, KONUMLANDIRMA VE MARKA Globalleşen rekabette öne çıkmanın yolu, tüketicinin zihninde farklılaşma yaratmaktan geçer. Farklılaştır ya da öl , rekabet ortamında ayakta kalmanın seçilebilmenin anahtarıdır İnsan zihni basite doğru eğilim gösterir. İnsan beyni fotoğraf makinesi gibidir, bir şeye odaklanır ve onu o şekilde algılar. Önemli olan marka bağımlılığı yaratmaktır. Bunun için firmaların değer yaratma ve konumlandırma çalışmaları yapmaları gerekmektedir.  Tasarımda önemli olan; müşterinin istediğini, rakibin yapamadığını bulmak ve onu yapmaktır. Buda iyi analiz becerisi ile yapılabilir. Tasarımda farklı olalım da nasıl olursa olsun yaklaşımı müşteri, zaman ve para kaybından başka bişey ifade etmez. Marka olmak istiyorsanız, özgün tasarıma aşırı önem vereceksiniz  Her kesime, her zevke uymaya çalışarak, yüksek marka değeri yaratılamaz sadece müşterinin oyuncağı olursunuz. Markaların asıl sorunu üretmek değildir,  günümüzdeki teknoloji ile her

Mazda Design Sofa and Table Consept, by KODO

Resim
Mazda Design Sofa and Table Consept, by KODO KODO tasarım felsefesi Milan merkezli yaratıcı yönetmenler Setsu ve Shinobu Ito, tasarımcılar Mazda Europe ve çok yetenekli İtalyan mobilya üreticileri olmak üzere bu parçanın oluşturulması, içinde işbirliği birçok yetenekli insanlar için ilham kaynağı oldu. Mazda Design'ın ve geleneksel Avrupalı ​​işçiliğinin hassasiyeti arasındaki mükemmel dengeyi gösteren bu eser, zarif ve sıcak bir sıcaklık sunuyor. canlı kırmızı arka karakteristik Japon tarzda bir çekici aksanı sağlar sadece kullanılan süre tüm Mazda arabalarına ortak güçlü, bitki duruşu, çağrıştıran kanepe, formda gerginliği görselleştirmek Önde ve arkada parlatılmış alüminyum çerçeveleri çarpıcı etti gizli güzelliğin Eşleşen masa, kanatları sembolize etmek için bir ahşap taban ve bir tabak camı üstüne sahiptir. Ahşap çerçeve üzerindeki metalik kaplama, tüm Mazda otomobillerinin ön ızgarasındaki imza kanat detayını yansıtır ve kanepenin formuna kalın bir kontrast ekler.

İtalya Mobilya sektörüne genel bakış swot analizi

İtalya Mobilya Sektörü        İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü (ICE) tarafından yapılan açıklamalara göre, 2000 yılından itibaren düşüş kaydetmeye başlayan dünya mobilya ihracatı, 2009 yılında genel olarak, sektör içerisindeki bölümlerde farklı gelişmelere rağmen, zor bir süreç geçirmektedir. İtalyan mobilya üreticilerinin rekabet gücü, rakipleri karşısında kullanılan materyallerin kalitesi, estetik ve proje unsurlarına bağlı olarak yüksektir. Bu unsurlar, İtalyan mobilyalarının Uzak Doğu ve Doğu Avrupa ülkeleriyle rekabet etmesine imkan vermektedir.      2009 yılında İtalyan mobilya şirketlerine, yurtdışında düzenlenen fuarlara kollektif katılım ve İtalya’daki önemli mobilya fuarlara (Abitare il Tempo ve Salone del Mobile gibi) alım heyetlerinin, editörlerin ve işadamlarını davet edilmesine yönelik bir takım ticari nitelikte teşvikler sunulmaya başlanmıştır. İtalyan mobilya ürünleri ve teknolojilerinin imajını desteklemek ve “Made in Italy” nin kendine has özelliklerini daha gen

3ds max yemek odası takımları

Resim

Mobilya tasarım

Resim

Mobilya tasarım1, Bekdaş kaymak

Resim

Yemek odası takımı

Resim
3ds max yemek odası tasarımı  Moderin tarzda modellenen yemek odası tasarımında düz hatlar ve farklı özelliklerde kaplama kullanılarak üç boyutlu geometrik kakma şekiller oluşturulmuştur. konsol, masa ve vitrin yapılan marketri ile farklı açılar oluşturulmuştur.