Vitrin tasarımı



Vitrin tasarımı



Yemek odası takımı tasarımı yaparken önce bileşenlerini bilmemiz gerekir. Yemek odası takımı günümüz koşullarında duvar ünitesi, konsol  ve masa üçlemesine dönse de norma de vitrin, gümüşlük, konsol, tv sehpası, masa ve sandalyeden oluşmaktadır. Vitrin kullanım amacı eşyalarımızı sergilemek amacıyla kullanılan camlı dolap olarak nitelendirebiliriz. Günümüzde birçok vitrin modeli bulunmaktadır. Tasarımı nasıl olursa olsun genel kullanım amacı itibariyle göstermek, sergilemek, depolama veya saklamak  amacıyla kullanılmaktadır. 

Vitrin ölçüleri değişmekle beraber yükseklik 140-180 cm, genişlik 90-140 cm ve derinlik kapağın durumuna göre (içerlek veya bindirme) 40-45 cm arasında değişmektedir. 

Konsol: konsol genellikle depolama ve saklama sık olmasa da teşhir amacıyla da kullanılabilir günümüzde bir çok konsol modeli bulunmaktadır. Konsol tabak çanak ve diğer türlü ev mutfak eşyalarının saklanması da kullanılan yemek odası elamanı dır. Konsol aynı zamanda ayna ile şık bir görüntü oluşturmaktadır. Genellikle dört kapaklı veya üç çekmece iki kapaklı versiyonları bulunmakta ayriyeten kayar kapak kullanılarak iki kapak olarak ta kullanılmaktadır. Tabi yaptığınız tasarıma göre farklı kombinasyonlar uygulanmaktadır.

Konsol ölçülerine gelirsek yükseklik 60-110 cm genişlik 160-220 cm ve derinlik 45-50 cm arasında değişmektedir.

Kullanılan ayna  konsol genişliğinde yükseklik 30-60 cm arasında değişebilir. Farklı ayna modelleri uygulanabilir. 

Aynada ışıklandırma günümüzde yaygınca kullanılmaktadır.

Tv sehpası : Adından da anlaşılacağı üzere kullanacağımız televizyon için bir nevi sehpa görevi gören mobilya bileşeni. Şimdilerde led ve lcd tv kullanılmaya başladığından arkaya pano eklenmiştir ki asılabilsin.

Ölçüleri: yükseklik 140-180 cm, genişlik 100-140 cm derinlik 40-50 cm arasında değişmektedir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dolap teknik çizimi

Autocad raylı Dolap çizimi

Autocad Raylı dolap çizimi