3ds max+ vray Yemek odası tasarımı

Yemek Odası Tasarımı 
3ds max+vray 




Çizimini yaptığım yemek odasının beyaz lake versiyonu. Beyaz rengi sevenler için, hanımların  beyaz rengi tercih sebebi ilk olarak kiri göstermiyor olması olarak açıklanabilir. İkinci olarak Beyaz rengin saflığın ve temizliğin simgesi olması yanında soğuk kanlılığı asaleti, masumiyeti istikrarı ve devamlılığı temsil ettiği de bilinmektedir. Çinliler beyaz rengi matem rengi olduğuna inanırlar ama biz Çinli değiliz. 

Dekorasyon da beyaz rengi odaların daha geniş ve ferah olarak algılanmasını sağlar.Bu nedenle dar odaların beyaz boyayla boyanması iyi sonuçlar verebilir, ayrıca az ışık alan mekanlarda da beyaz rengin kullanılması uygun olur. 

Tasarım yapılırken yılın tren rengi yanında  mobilyayı alacak kişilerin mobilyadan ne bekledikleri ve ne amaçla kullanacakları iyi analiz edilmelidir diye düşünüyorum. Ben tasarımlarımı bu iki kriter çerçevesinde oluşturmaya özen gösteriyorum. Tabi üreticiyi de düşünmek gerekiyor tasarım yaparken hep az maliyet olmasını isterler. Dışa bağımlı olmak istemezler çizdiğiniz ürünün her parçasının kendilerinin üretebileceği bileşenlerden veya malzemelerden olmasını isterler.

Mobilyada  kalite, albeni, fonksiyonellik, ergonomi ve malzemedeki zenginlik  bilişimi tüketicide olumlu etki yapıyor kanısındayım.

SİZ,TÜKETİCİ OLARAK ALACAĞINIZ MOBİLYADAN BEKLENTİNİZ NEDİR BİLMEK İSTERDİM.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dolap teknik çizimi

Autocad raylı Dolap çizimi

Autocad Raylı dolap çizimi